Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KJ: Veckans Kadavro #106

Hang on... Jag måste kolla en grej med stavningen sedan gör jag klart det här blogginlägget...

... Så där.

Jo, jag minns att jag vid ett tidigare tillfälle frågat Jonas, som ju står som ansvarig innehållet på LP vart gränserna går, men jag har ju så dåligt minne Oskyldig

 

Är rätt säker dock på att den här bilden ligger inom råmärkena. Men till saken. LTS-släppen är ju till för att företag och organisationer skall våga sattsa på Ubuntu. I detta fallet betyder det att man tillhandahåller uppdateringar och buggfixar för installationen i en längre tid än man gör för de vanliga släppen. Men det skulle faktiskt också vara bra om S:ett stog för stability. DVS att man bara släpper ordentligt beprövade paket till LTS-släppen. LTS-utgåvorna skulle behöva ligga utanför det "vanliga" utgivningsmönstret för att detta skulle funka med kontinuiteten för de vanliga Ubuntu-användarna som arbetar enligt principen "Monkey see, monkey download, every sixth month".

 

De företag som seriöst sattsar på Linux sattsar nog på RedHat eller SLED i första hand... Eller Debian.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Kim, nu har du nog tänjt på din konstnärliga frihet lite för mycket.. Flört Jag skrattade som fan och gillade den MYCKET. Hoppas vi inte får en massa klagomål på den bara, den kan uppfattas som sexistisk. Skitbra jobbat! En av dina bästa!

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

I min bransch så har samtliga firmor standardiserat sig på Red Hat Enterprise (RHEL). På andra plats, och inte stödd av alla, kommer Suse Enterprise. Debian finns inte på roadmappen, alls.

Företag betalar gärna för Linux, om de får garanterad support. RHEL är fantasiskt stabilt och säkert men saknar det lull-lull som en privatanvänadre normalt vill ha. För företag så prioriteras denna stabilitet över allt annat, man vill inte ha strul.

 

Men, Dedian kanske ändå kan komma på tal då det gäller sekundära applikationer. Dock aldrig för applikationer i det primära flödet.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

alberts bild

På mitt företag körs Debian på alla servrar utom en, som kör Active Directory. På användarnas datorer kör de flesta utvecklarna Ubuntu och en kör Slackware. Bland övriga (projektledare, marknad osv) är Windows XP det vanligaste.

hoths bild

Borde kanske ha varit tydligare att det bara är på mitt företag och bransch som Debian är chanslös. För andra företag och branscher så kan den mycket väöl ha en plats att fylla.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

mikaeljs bild


Vilken bransch är du i? (om man får fråga) Smile~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

kimjohanssons bild

Rocket-bussiness!!!  Skrattande

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

mikaeljs bild


Åfan, å det kan man inte använda debian till. Skit också... inspirerad av austronaut farmer så har jag börjat bygga en raket på gården här hemma. Jag vill ju bara köra debian så jag får väl lägga ner mina startrek drömmar Wink~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~