Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KJ: Lite noteringar

Idag har jag valt tema för "Veckans Kadavro". Som ni kanske märkt så gör jag vanligtsvis dem samma vecka som de skall publiceras, vilket har nackdelen att om jag blir försenad så märks det rätt fort. Fördelen är dock att man vid behov kan kommentera färska nyheter.

 

Har monterat ner en gammal "kul"-mus för att lacka den. Bara för att öva de olika momenten... Den dåliga nyheten i det sammanhanget är att sandpapret jag använde för att rugga ytan hade använts på silikon innan. Det kan bli intressant att se hur bra det blir efter en tvätt med t-röd. På jobbet har vi nämligen rätt stora problem med silikon i samband med lackering, men jag vet inte hur de behandlar detaljerna som har varit i kontakt med silionet. Föresten tror jag vi har en del silikonolja svävandes där ibland.

 

Skall slita fram min lilla hemma-server igen, borde egentligen se om jag kan hitta mer minne till den någonstans men tror jag skall testa CentOS serverinstallation på den iaf. (maskinen: 300mhz cpu, 6GB hdd, 64mb ram) .

 

64Studio är en Debian-baserad distribution som jag har tankat hem och testat. Den är full av öppna studioverktyg, de flesta har jag installerade på min arbetsstation redan så enbart utbudet räcker inte som selling-point. Frågan är hur grundkonfigurationen av det hela står sig mot den jag har.

 

Cinepaint i 64Studio ser precis lika illa ut som i Ubuntu. Det är framför allt Palette-hanteringen som verkar helt keff. Jag har för mig att den var som den skulle i en tidigare installation jag hade, men då hade jag kompilerat Cinepaint själv. Oavsett hur framtiden ser ut på arbetsstationen så ser det ut som att jag antingen får  installera Cinepaint från source eller mogna lite och inse att jag ändå inte behöver det färgdjupet som Cinepaint kan hantera, och skulle jag vilja ha det så finns ju Krita till hands.

 

Finns ju annars en del annat att mecka med. Hunden vill ut nu t ex...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Det blev inte så mycket gjort ikväll. men jag skrev färdigt den här texten:

http://mylink.se/2mvy33

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.