Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KJ: Lördagsmeck

Jag har dragit hem Ubuntustudio 8.04 och installerar det för tillfället i Vbox för att kunna jämföra systemet med 64Studio. Under väntetiden läser jag på om hur man fejkar en GI skydome i blender.

 

Under städningen på jobbet igår skulle någon slänga en minnesmodul som blivit utbytt när man uppgraderat en styrdator, men frågade mig först om det var något jag var intresserad av.  Tog emot den och skall se om  den passar till en gammal maskin jag har ståendes. Först måste jag städa av ytan jag tänkt hålla till på dock. Min frus födelsedagspresenter ligger ivägen... *sopnedkastsljud*

Så där. Redo!

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Sådär, minnet på plats, hinner inte testköra. Testade ubuntustudio. Ganska OK. Skall jag uppgradera från feisty så åker nog Ubuntustudio in.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

polters bild

Det finns en del andra sådana distar också. ArtistX t.ex.

kimjohanssons bild

ArtistX går att installera men är mest en Live-dvd-dist. Och det får ju inte bli hur obskyrt som helst. Hur skulle du ställa dig till att t ex Veckans Kadavro skjuts upp en vecka pga mjukvaruproblem på Ye olde workstation.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

kimjohanssons bild

LOL, jag kommer berätta mer senare, men jag installerade UbuntuStudio utan problem. Startar om och när X skall starta så släcks skärmen. Läser loggen utan att se ett felmedelande öht. Hm, felkonfad strömsparfunktion? visste inte var jag skulle leta så efter en del turer där jag t o m gjorde om installationen rent för att se vart saken går fel så kollar jag upp xorg.conf och hittar...

 

Ingenting, enbart tangentbord och mus fanns konfigurerat. Snopet. När jag kommer hem skall jag testa med en xorg.conf som fixats för Puppylinux och hoppas att det inte skiter sig totalt. Annars får jag fylla i allt manuellt ändå.

 

Vilka mer eller mindre halvautomatiska textbaserade verktyg finns det att tillgå nu för tiden?

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

kimjohanssons bild

Jo, den filen fungerade för mig. Fick dock kommentera bort en rad ur mus-konfigurationen för att musen skulle börja reagera. Nu måste jag lägga till min Wacom-manuellt. Visst den funkar just nu, men utan tryckkänslighet osv.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.