Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KJ: röjningsarbete

Förbereder just nu för den stora ompartionerings/ominstallations-kampanjen av min workstation. Tidigare hade jag partioner till t ex andra distars / och naturligtsvis så har jag haft /home på en egen. Så på två-tre år så har /home blivit rörig av att man i vissa fall haft flera användare och så har man fyllt på med mer och åter mer material i den  man använt mest... Hur som helst passar jag nu på att totalrensa. Sparar bara sådant som jag absolut måste ha kvar. Där räknas Veckans Kadavro-arbetsfiler in bland annat.

 

Sedan är det tänkt att de där oanvända partionerna skall utnyttjas för /home.

 

Tidigare ikväll installerade jag CentOS 4 på min testmaskin. Det gick som smort och jag kände viss nostalgi över installationsförfarandet. (Gamla goa Red Hat)

 

Nåväl, imorgon skall jag plocka fram en nätverkskabel till den maskinen så skall vi testa att tanka hem SK och provköra sajten på den lokala maskinen. Det blir ju ny server för SK, hur som helst så jag vill passa på att ha en lokal kopia att misshandla när jag ändå måste prova ett av de valbara distarna för hyr-servern lokalt.

 

Efter att ha testat säkerhetskopian inför uppgraderingen av min workstation så är jag nu redo för det stora steget. Vi ses!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Och vad jag skall köra på min Workstation låter jag vara osagt.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

Marcuss bild

chatta på msn, right?: )