Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KJ: Veckans Kadavro, "Linux sprids i små paket"

Ljugade nog lite i notisen på bilden. Jag använde även Krita när jag ritade pingvinerna. "Matte"-målningen i bakgrunden är gjord i gimp liksom den normalstora pingvinen med yxan. UV-texturen till Skylten är också gjord i Gimp, ett hafsverk egentligen men det blev drägligt.

 

"Trupperna" har jag gjort genom att välja det plan där pingvinen fanns som textur och sedan välja ett annat plan för att sedan köra en "make parent", Jag tror att det är den senare valda som blir förälder till den första. Hur som helst går jag sedan vidare till Objekt-meny (F7) och väljer "DupliVerts" under "anim settings". I stort sett så är truppen färdig nu. Vill man ha fler så kan man nu köra "subdivide" under Mesh tools-fliken(Förälderobjektetet (edit mode)).

 

Med Alt+D så kan man man dessutom skapa länkade kopior av truppen.

 

Hur kommer Inkscape in? Textade den renderade bilden i Inkscape.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

I sidfoten på gimpusers.com kan man läsa:

Adobe® Photoshop® is a registered trademark of
Adobe Systems, Inc.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

kimjohanssons bild

Med Multiverts-metoden kan man göra rätt kul saker. Eftersom allt man därefter gör med barnobjektet återspeglar sig i kopiorna på föräldern så kan man skapa intressanta effeckter. Lägg till detta lite partikel-meck på barnobjektet...

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.