Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KJ: Kartritare

Jag såg en dokumentär igår som handlade om hur en karta i fel händer kunde ha inneburit att det protestantiska England skulle ha fallit i händerna på katolska fransmän.

 

Just alla kartexempel som de visade i programmet gav mig en del idéer om hur jag skulle rita en karta för karolinen. Då har jag tänkt att vissa objekt som städer berg, höjder och andra delar som påverkar scenariot skall kunna "flippa" upp ur kartan. De kommer altså få ligga på egna plan i blender.

 

Men hur som helst så har jag använt en stund till att rita upp en ful ö med vissa kännemärken på för att testa olika idéer.

 

karta

BilagaStorlek
karta.png208.42 kB