Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KJ: Störande sanning

I veckans kadavro förekommer en porrsurfande pingvin, men vad är inne på för sida egentligen? Ja, ni ser rätt. Linuxportalen kan nog också vara beroendeframkallande på ett sätt som stör barnens möjligheter att levla i sitt spelmissbruk. Troligen blir de sedan mobbade för att de är så efter... Och ja, då var det bevisat. LP kan vara ondska.

 

Nu har jag lagt en constraint på panelerna med 2d-grafiken så att de alltid vänder sig mot kameran. Smidigt när man vill ändra kameravinkel för att få med något särskilt i 3d-miljön. Du hittar constraints under objekt-panelen ( F7 ) men bara när du är i object-mode.

 

Pingvinerna ritas i gimp i formatet 1600x1200 för att underlätta för min dåliga motorik.

 

Jag importera den renderade png-filen i Inkscape och går direkt in på dokumentegenskaper och klickar på "fit page to selection". Sedan är det en dans att texta och lägga pratbubbla osv. Den 70%-iga opaciteten tycker jag själv gör sig bra i sammanhanget.

 

När tid finnes skall jag 1) peta på lite fler detaljer i 3D-miljöerna 2) skriva färdigt en grej i Wikin jag påbörjat.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

LP kan vara rätt beroendeframkallande. Jag fick ett meddelande i helgen från en av våra medlemar som är på semester.. "Du måste fixa så jag kan läsa LP i mobilen, fan jag får abstinens!"

Och han skall vara på semester ute på landet.. Wink

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

kimjohanssons bild

Jag surfade in med min mobil genom telia surfport. Fyllde i adressen i en liten ruta under rubriken "Surfa på hela webben, högst 9 kr / dygn".

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.