Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KJ: Känn din historia

Jag trillade över en bok när vi var på Rusta nyligen. Det var de sista kvarvarande exemplaren av "Hasse & Tage, Svenska ord & CO, Saga och sanning" som de reade ut för 20kr. Har tillbringat ett par studietimmar med den boken .

 

En rolig detalj var att det finns en bild av Aktiebolaget Svenska Ord's organisation. Ett exempel på deras kreativitet i denna var att den var överbefolkad med allehanda chefspositioner. Vad sägs t ex om "Chef för överord" som under sig hadde "Chefen för smicker", "Chefen för eget beröm" och "Chef för titta sån stor fisk jag fick fast den slet sig ". Den inspirerade mig till att själv göra upp en sådan här hemma och skall väl hinna med att tildela mig titlar som "Pingvinansvarig", "Förolämpningsutvecklare" och "Chef för vatten över huvudet". Kanske slänger jag till med de snitsigare som "Chef för skämtecknande", "Chef för Innehålls-leveranser" och "Chef för att endast lyfta ett finger för att klia sig på magen".

 

Boken tar upp en hel del av vad Hasse och Tage gjorde tillsammans, och tiden innan de började sammarbeta så det finns en del att lära/inspireras av här för den som vill utvecklas inom ett eller flera kreativa yrken.

 

Något jag själv lagt märke till när jag kollar vad folk sysslar med i min närhet, och till viss del vad jag själv sysslat med de senaste åren är att man för det första knappt kan säga vart man kommer vara om fem år, men när man stegvis ser tillbaka så ser man att det ju är närapå självklart att man hamnat där man hamnat.

 

Så nu skall jag se till att slutföra en del jag tagit på mig och se vad jag skall hitta på härnäst istället för att våndas över surdegar. Ska bli spänande at se vart det ledder...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Kul både med din analys av de erkändt duktiga människorna Hasse & Tage, men mycket viktigt, detta du tar upp med att blicka tillbaka på sitt eget liv.

Vi vistas i en liten sfär där dagen är det näst viktigaste (tyvärr) och det viktigaste är , skall sen. Men en väg att ta till sig ett lite bättre liv, kan vara att kolla lite bakåt.