Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KJ: Laddar om

När jag blev försenad med fredagens "Veckans Kadavro" så pass så att en ny vecka hann börja så beslöt jag mig för att låta saken vara för den här gången (En veckas semester Glad)och istället fokusera på att samla in nya intryck.

 

Vi var i Ullared i måndags och där får jag alltid nya intryck och idéer genom att betrakta folket som handlar där. Det är som en människo-safari, jag saknade bara en tropikhjälm. Satt i "Röda fikan" och kladdade ner några tankar/observationer som det skulle gå att göra något av. Dessa hade dock inget med människorna att göra utan handlade om hur det är att gå omkring därinne över huvud taget.

 

Hittade en pocketbok som jag läst 200 sidor i hitills. Titeln "Det är nåt som inte stämmer" av Augusten Burroughs. Det är en läsvärd självbiografisk berättelse som även filmatiserats. Boken och filmens engelska titel är "Running with scissors" vilket är en mer talande titel för vad det handlar om. En pojke som kommer från ett splittrat hem, där mamman är neurotisk, hamnar hos den galne psykiatrikern Dr. Finch och hans hämningslösa familj. Jag lyckas inte lägga ifrån mig boken...

 

Men när jag gjort det så har jag gjort något så udda som att spela spel. X antal timmar med "Battle for Wesnoth" har lett till grava förluster i liv bland Orcher, Människor, Alver, Dvärgar osv... Typiskt, men jag kan inte lova att de flesta av dem skedde i de egna leden

 

Mellan varven har jag kickat igång CeltX och bearbetat lite material. Funderar kring satiriskt material baserat på barnprogram från min barndom.

 

SLAS

I en IKEA-låda, vid en blå container, bakom en strippklubb, bodde jag... ...med min morfar.

SLAS

En dag kom en flicka med konstiga kläder förbi vår låda.

SLAS

"Är du en prinsessa?" frågade jag. Och hon svarade "För rätt pris så är  vad  fán du vill!"

 

Det var allt jag bjuder på för den här gången. När nästa "Veckans Kadavro" dyker upp så har jag kokat ihop en annan liten överraskning tillsammans med Jonas och Marcus, så sluta inte besöka LP, det kan löna sig att vara aktiv.