Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kärlek är Wiki on a Stick

Har börjat rita lite mer nu och skriver ständigt lite mer nytt material till ståuppen. Har haft en svacka på den punkten men har tagit tag i saken genom att skapa ett styrdokument med hjälp av http://stickwiki.sourceforge.net/. Styrdokumentet innehåller rubriker för Mål, Metoder(För att nå målen). Mina samlade "godkända" rutiner namngivna på en sida och varje namn länkar till en sida med rutinen. Det kanske låter rörigt men det är inget mot att ha 100 dokument på en hårddisk och sedan försöka hålla ordning på samma sätt.

På en sida har jag anteckningarna och länkar till rutiner under arbete så när jag filat färdigt på en rutin är det bara att länka in den i "godkända"-listan.

Har även en sida med ett par set-listor. Sidor som ska in är bla sådana som beskriver flöden för att ta fram materialet. En del rapporter från större engagemang ska också in för minnets skull. Hade ju ett nyligen som jag fått analysera på gott och ont. När jag blir klar med styrdokumentet återstår väl bara att iso9000-certifiera sig. Om inget annat så för att kunna skämta om det.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Laughing out loud Coolt!

Själv har jag börjat titta på Getting Things Done-metodologin för att "få saker gjorda". Har köpt David Allens bok, och så har jag tittat på lite program för ändamålet. Thinkingrock kör jag med just nu, men kanske går över till ActionComplete och dess Android-klient om det visar sig fungera lika bra enligt metodologin. Kortfattat går det ut på att få ur allt ur hjärnan och in i datorprogrammet för att slippa ha allt i RAM-minnet. Själv upplever jag alla måsten och projektidéer som handlingsförlamade när de ligger på hög i hjärnan.

kimjohanssons bild

Ja, GTD måste jag testa igen. När man får allt strukturerat och på listor som man kan bocka av så blir det lättare att ta tag i större projekt.

FoHs bild

Testade mGSD/MonkeyGTD som hastigast, baserat på TiddlyWiki den också Smile Ska testa det lite mer, vill gärna ha något som man kan ta med sig alternativt synka. Thinkingrock kräver betalversionen för att synka mot deras server och använda Android-versionen, och jag är inte helt övertygad av desktopversionen för att betala något för den. Tycker den var lite bökig att föra in mycket data i.

Chandler ( http://chandlerproject.org/ ) kanske kan vara något också, om man lyckas bygga det från source. Gillar utseendet på det, verkar mycket enkelt att föra in data och så kan man synka mot deras server. Fanns en förlegad Android-version som man kunde bygga själv också.

Sitter och går igenom gamla nummer av Linux Magazine som jag tänkte scanna in intressanta artiklar från. Både TiddlyWiki och Chandler dök upp under kvällen Smile

kimjohanssons bild

Chandler såg utan tvekan riktigt intressant ut.

FoHs bild

Ja, dessvärre funkade inte de förlegade deb:arna och att bygga en egen version gick inte bra...

Nu är jag tillbaka på ruta ett. Har tittat på GTD-Free, applikationen var seg och betan har varit ute ett år, känns lite vanskligt. Ingen synk heller. En möjlig fördel är att den verkar följa GTD väldigt strikt.

Getting Things Gnome är desto lättare och trevligare. Finns synkning till RememberTheMilk som man sedan skulle kunna synka till Android med exempelvis Astrid. Dock har RTM försvunnit från senaste versionen av Astrid. Dessutom verkar en del av informationen försvinna vid synkning, så det är inte optimalt och speciellt inte när det sker i två steg mellan tre olika typer av "applikationer". Funderar på att titta på koden och se om man kan skriva ett plugin för Google Tasks istället... (EDIT: finns inget API för det ännu, Google kanske arbetar på det).

Övervägde ett tag att bara köra med ActionComplete Pro i telefonen, men jag känner att jag vill ha en deskop-klient. Så här inledningsvis tycker jag nog det är något av ett hinder att strikt följa GTD också, men jag kanske borde läsa färdigt boken innan jag bestämmer något.

hoths bild

Det var en kul funktion, den skall jag nog ta och testa någon gång.

Jag hade din seriestripp om "lille diktatorn" som startsida på min dator en lång tid. Men, nu tycks hela sajten ha upphört och alla strippar som fanns där är borta. Kanske de har ett liv någon annan stans, vad vet jag.

Jag saknar dina återkommande veckobilder här på portalen. De var alltid roliga och träffande. Man såg fram emot attt det snart skulle komma en ny bild. Kanske är jag också en av få(?) som har dom som tryckta bilder på T-shirts. De är givna snackisar på jobbet! Jag hoppas att du har det bra i alla fall och att vi, kanske eventuellt, kan få se fler bilder här på portalen i en framtid.

----
Linux växer snabbast!

kimjohanssons bild

Angående I <3 Power så har jag alla stripparna i olika format (dock alla som rutorna som separata bilder) på ett USB-minne och funderar på att göra något så att den som vill kan få läsa dem. De gamla superkadavret-bilderna finns som ett komplett zip-arkiv att hämta från kimjohansson.se och gällande VK så har jag börjat sätta mig mer vid Linuxportalen just för att komma igång med dem igen.