Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bland annat om Gimp och en ukulele

Köpte för snart två år sedan en ukulele men har liksom inte tagit mig tiden att sitta ner och öva. Med en del instruktioner från UkuleleUnderground och några exempel på ackord så har jag börjat.  Ibland har jag bara suttit och strummat och växlat mella C F G C7 Am för att få in känslan för det. Så nu har det blivit dags för steget efter Hello-world. Jag har skrivit låtarnas motsvarighet till en texteditor. Lite roligare att börja så tycker jag. 

Tanken är ju att jag ska använda ukulelen som komp till egna låtar som helst ska vara roliga och egenhändigt skrivna.

Gimp 2.8 är i faggorna, men jag såg inte hur långt fram den ligger. Jag ska ta och gräva lite i Gimp-nyheter och skriva någon artikel till LP om den senaste utvecklingen. För ett antal år sedan forkade någon Gimp och skapade Cinepaint pga missnöje med färghanteringen. Man ville ha fler än 8 bitar per kanal.

Man diskuterade om man skulle tillbaka sin förbättring till Gimp men Gimp-projektet slog in på GEGL-banan istället. Det verkar som det mognar men hur funkar det egentligen? Kanske bara det en egen artikel.

Krita har ju haft en mer avancerad färghantering länge nu. Mest tack vare att de började senare och tog den vägen med en gång. Jag skulle själv använt Krita mer om det inte krashat för mig så ofta.

Min tanke med bilden jag ritade är väl att om inte Gimp tagit en så stor plats redan kanske fler utvecklare hade ägnat sig åt t ex Krita. Nu har iofs Gimp ont om utvecklare i leden.

Men nu ser jag ändå fram emot 2.8 av Gimp. Den kommer innebära en del förbättringar.

När väl min låt är färdig kanske man skulle göra en lite trudelutt om Gimp? Kan kanske inte lova så mycket, jag måste ståuppa en del nu framöver.

Vi hörs!

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mernilios bild

Egentligen Kim, när humoristen måste förklara sina skämt, då är det dags att byta yrke!

Fast kul att du håller på med ukulele. Mitt hatinstrument numero uno faktiskt! :-) 

Själv håller jag på att lära mig bluegrassgitarr. Innan jul ska jag sätta nedanstående trudelutt!

http://www.youtube.com/watch?v=WXdO288QcK8&feature=relmfu

kimjohanssons bild

Som tur är behövde jag egentligen inte förklara skämtet. För ingen har frågat. Däremot drog jag upp det eftersom jag nämnt utvecklingen av Gimp.

Ja, näst Banjon är det minst kred att spela ukulele.

Kör hårt med bluegrass. Det är ju skitkul att höra på. Ukulele kan ju ingå i en bluegrass-orkester också. Kanske något jag ska kolla in?

mernilios bild

För en gångs skull ska jag vara allvarlig.

När jag gick i sexan, och var 12 år visade dom Deliverance på tv.  På svenska fick den namnet "Den sista färden".

Absolut alla, dagen efter tjötade om "skrik som en gris" angående den där våldtäkten som äger rum i filmen.

Jag fattade inte vad som var så roligt med det. Jag var helt inne på den klassiska scenen när dom spelar banjo och gitarr.

http://www.youtube.com/watch?v=Uzae_SqbmDE

För mig var det ren och skär glädje!

kimjohanssons bild

Den duellscenen är ju Cool. När jag var liten gillade jag alltid Banjo. Just för ljudet.