Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Skickat brev

Jag skickade just ett förklarande meddelande till en medlem som jag modererat för att förklara mitt handlande. Jag behöver inte göra det egentligen men det kanske kommer spara en del framtida diskussioner om jag gör det direkt när moderering sker.

Samtidigt så gäller just det att moderatorer ska inte behöva förklara sig eftersom det står tydliga regler när man postar blogginlägg. Kanske är det det som saknas när folk kommenterar? Det fanns förr på LP.

Instruktionen i övrigt till moderatorer är just att de inte behöver ställa sig upp och säga "det var jag som gjorde det" eller försvara sig. Det finns regler för postningar på LP och vi följer dem när vi ser ett regelbrott. Man är som moderator på frivilligbasis inte perfekt och allestädes närvarande men vill man ha det som kommentarsförfattare får man gå till ett tempel och posta sina åsikter där istället.

Föresten behöver ni inte vara rädda för att något ska gå förlorat eftersom det finns en medlem på LP som loggar _allt_!