Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

nörden har landat - igen.

Jag har börjat peta lite på programmering igen efter ett uppehåll som har varit på toook för länge. Sisådär 2 år. Jobbar på ett litet pythonprogram för att stödja den kreativa processen när jag skriver material. Det första steget var en modul som spottar ur sig en attityd man ska inta till det man pratar om. Nu är vi i flyttartagen här igen men när det stillar sig vill jag göra det lite mer färdigt så att vissa av mina peers kan ta del av det, även de som inte är rena nördar. Men de får nöja sig med tkinter-gränssnitt. Vissa delar av projektet kommer bli som en agressor/protagonist för teatersport. Mycket enkelt upplägg än så länge. Ska man göra den delen mer pinks-tillvänd får man kanske ta en titt på pygamer.

Min eeepc 904HD har det inte lätt här hemma. Bakgrundsbelysningen till hennes skärm har lagt av, batteriet är inget att prata om och elsladden bet en katt sönder. Sladden är fixad så jag funderar på om inte lilla Nippeltvist ska få agera server av något slag som sin pensionering. Nippeltvist kom in i mitt liv i slutet av November 2008 och har  fått slita hund sedan dess. Många av hennes tidigare uppgifter har nu tagits över av en iPhone. Men hon fungerar ju fortfarande och visst behöver alla hem en relativt strömsnål server?

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Klarar kylningen av att stå på hela tiden?

Bärbara brukar ju bli rätt varma efter ett tag.

Fast det är kanske bara grafikkorten som brukar bli varma och det behövs ju inte som server.

Lycka till Smile

fysikers bild

Min EeePC 900 står på långa stunder dagligen och den blir varm men inte så farligt. Håller man den bara på en plats som ger luft runt den så borde det inte vara några problem.