Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Raspberry Pi

Någon mer än jag här på LP som har anmält sitt intresse för att köpa en Raspberry Pi? http://uk.rs-online.com/web/generalDisplay.html?id=raspberrypi

En sådan här liten grej går ju att leka lite med. Bygga in i grejer. Skapa. Hm, minns mina gamla hemmaservrar som dragit både ström och dånat. Ja, orsaken till att jag inte har en just nu. Men den här är väl en rätt kraftfull svag liten manick? Med tanke på de pentium2 maskiner jag haft att leka med som byggen innan. Kommer jag över en kommer jag definitivt leka rätt mycket galen nörd.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Det är ju en otroligt billig men ändå komplett dator. Ska bli intressant att se vad folk gör med dessa Smile Det kliar i mina fingrar också men jag vet som liksom inte riktigt vad jag ska göra med den, så jag avstår trots det låga priset. Enda användningsområdet som jag har "behov" av är att göra min dum-tv smartare, och det kommer det nog bli en Tizzbird eller Cotton Candy för (typ USB-pinne med HDMI-utgång) i och med att det kör Android. Priset ligger dock avsevärt högre...

ein.anderssons bild

 Jag har beställt en för att montera på en usb-hårdisk jag har, för att kunna tanka och backupa bilder direkt från min kamera. Även med 3g så den laddar upp över nätet.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

atas bild

Ja Rasperry Pi verkar ju rolig. Fast det återstår ju att se hur funktionalliteten blir i praktiken. Dessutom hur de kommer hantera leveranserna.

Jag skulle behöva en liten git-server för hemmabruk, men jag undrar om inte ett litet mini-itx eller dylikt blir en stabilare om än något dyrare lösning. Fast jag kommr garanterat köpa en. Fast jag väntar nog till när den blir lättare att få tag på och återförsäljarna börjar ha den i lager.