Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Podcast/Audio-cast del 4 - Sprida.

Mina inspelningar har jag lagt upp på soundcloud men en podcast ska inte bara finnas tillgänglig för nedladdnind rent generellt utan det ska finnas något slags RSS-flöde som gör att lyssnare kan följa med per automatik när du lägger upp nya avsnitt. Har du en wordpress-baserad hemsida så finns det mängder med plugins som förenklar detta. Kolla och jämför för att se vad du tycker är bäst. 

Men, iTunes då? Jag har nu fixat ett podcast-flöde på hemsidan för kulturskratt men nu ska jag då registrera min feed hos iTunes så fler hittar den. Här verkar det som att man gör detta inifrån apples klient... HM, jag ska kolla om det finns fler sätt. 

Men spridning spridning? Ja, när man lagt upp ett nytt avsnitt är det en god idé att berätta om detta i bloggar och social medier... Pusha för det på gränsen för vad du tycker är anständigt för innan det bildats en publik så är det bara du som kommer sprida ordet. Föresten, senaste avsnittet är här:

http://www.kulturskratt.se/podcast/kkk-kims-kunskapskomik-s01e06-metaforer-och-liknelser/