Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Podcast/Audio-cast del 5 - Hårdvarutest - Behringer Xenyx 302USB

Ju mer jag kollat på den här grejen med att spela in desto mer snärjer jag in mig. Efter det som i folkmun kallas för moget övervägande så köpte jag en liten femkanals mixer för att kunna koppla vilken mic som helst till t ex. datorn. Mic-preamp och möjlighet att mixa in en annan ljudkälla! Just det. Telefonen t ex.... 

Nåväl. Med de väldigt grunda kunskaper i ämnet som jag har så bestämmer jag mig för att 425 kr för en Behringer Xenyx 302USB kan vara det värt. Och vad då? Ja, den har ett ljudinterface som de uttrycker det... Den agerar USB-ljudkort. 

Testade den delen ikväll och det funkar med Ubuntustudio och audacity utan problem. Tycker den hade mer effeckt när man bara kopplade ljud-utgången från mixer till datorns inbyggda input... Kanske är det naturligt. Men nu måste jag rusa vidare, leka med hunden osv.