Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

På gång

Nästan varje dag det här året när jag har varit inne på LP å läser nya diskussionsämnen så är det någon ny linux-användare (Hej, jag är ny på Linux, bla bla bla) Det glädjer mig väldigt mycket! Det måste vara ett tecken på att vi blir fler å fler användare i rask takt. Bara en sån sak som att tom bankerna börjar å fatta att det finns folk som helst inte vill använda sig av windows fast andå vill ha ett bankID tex.(Även om det nu "bara" finns till Ubuntu). Det känns som om vi e på rätt väg. Nu har jag tom fått morsan å hennes gubbe att ha linux på sina datorer, det är kul.

Betala 1000 spänn för ett OS(Windows)?, nej tack! Men man "måste" ju nästan det om man gillar å spela spel

Nä, mer linux-gratis-reklam så är vi snart ikapp, iaf macintosh, eller vad tror ni???

 

MVH

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

gorgos bild

Hej, ja det är ju trevligt att vi blir fler och fler. Jag älskar linux, just nu sitter jag på en dist som heter Kubuntu, ville testa kde ett tag och tycker det verkar mycket trevligt Smile

Allt funkar mycket finfint, det enda som strular är just BankID, har det via SEB/Telia, de ska ha en klient som ska funka under linux. Har provat med senaste firefox 3.5 och firefox 3.0, hittade även en lite guide på ubuntuforumet där man skulle ändra lite i installationsfilen för att få det att fungera. Du kan läsa om det här:

http://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=54&t=36391&hilit=bankid+seb

får jag bara bankid att fungera ordentligt, så kommer jag aldrig mer använda windows Smile hade varit skönt att lösa det.

Kanske går att lösa med virtualbox, annars

jonasbjorks bild

Sitter med ett liknande problem med BankID, se http://mylink.se/SHSD .

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

gorgos bild

Såg det, skrev i din blogg till en av läsarna som hade löst sitt att han gärna fick posta hur han gjorde.

Hade varit supert att få igång allt till linux nu Smile

krippas bild

Ja, det är inte bara bara vad gäller bankID. Testade KDE för en vecka sedan, det var det värsta jag har stött på, tyvärr. Det var en miljon buggar känns det som. Har alltid kört Gnome så det kanske bara var ovana men jag tyckte det var otroligt oanvändarvänligt. KDEś pakethanterare e ju helt mogg, kunde inte bläddra bland paketen, man e tvungen att veta vilket paket man vill ha...Men man kanske ska ge det en chans till en dag, det är ju stiligt.

Försökte snygga till det med, men då var man tvungen å installera en massa andra konstiga paket ,som dessutom inte fanns i kubuntus orginal-paket-lista. Det var inte bara att tanka hem ett snyggt tema å installera det enkelt i någon enkel "utseende-applikation"...

www.swedebian.se

Behöver du en erfaren snickare? Kontakta mig på 0735462046 eller maila larssons.byggtjanst@gmail.com

gorgos bild

ne det är lite annorlunda, men tänkte ge det en testperiod till nya 9.10 kommer ut. jag har alltid innan kört gnome. och ville prova något nytt nu ett tag Smile

ska prova och se om jag kan få igång bankid via virtualbox istället, funkar det så är jag nöjd, är inte så ofta jag använder det ändå Smile vill bara se om det fungerar.

Angående pakethanteraren, så kan man ju installera adept, i den går det ju att söka osv. vet man inte vad paketet heter, kan man söka på olika, sen kan man också skriva sudo aptitude install <paket> och trycka på <tab> så listar han de paket som finns med det ordet Smile