Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristians blogg

Pulseaudio

 För några år sedan svor alla över Pulseaudio. Nu tror jag det är ett år sedan jag överhuvudtaget fick problem med denna demon. Världen blir bättre och bättre,

Segt compiz med nvidia-kort?

Mitt skrivbord

Hur ser era skrivbord ut just nu? Här är min jobbmaskin

Vad är KISS?

De flesta utvecklare, ingenjörer och annat slödder hyllar principen "Keep it simple stupid - KISS", eller på ren svenska "Håll det enkelt, dummer".

Ny dator

Efter mycket besvär med min gamla laptop - trasigt tangentbord, trasig dvd-läsare, sliten "kaross" och slutligen en julgransblinkande skärm var det dags att skaffa en ny.

Snygga grafer med python

Den som behöver rita grafer har många alternativ att välja på, vanliga val är Calc, Matlab, octave + gnuplot eller bara gnuplot.

Nog är Matlab kraftfullt och det finns till i princip alla plattformar men dess prislapp känns orimlig för den som inte har väldigt stora behov (eller har stora mängder kod som inte fungerar i Octave).

Python eller Bash?

#!/bin/bash

for f in *.wav; do
    lame -b 320 -h "$f" "${f%.wav}.mp3"
done

eller

#!/usr/bin/env python
import os, glob
for f in glob.glob("*.wav"):
    os.system("lame -b 320 -h " + f + " " + f.replace("wav", "mp3"))

Fixa mjuka fonter i gitk

Dive Into Python 3 är ute

Dive Into Python är en klassisk text om Python tillgänglig under en Create Commons-licens. Nu har 80% av boken skrivits om för att täcka nyheter i språket (Python 3) och uppdateringar gällande standardbiblioteken.

http://diveintopython3.org/

 

Prenumerera på innehåll