Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: ctags och vim

 

Jag har faktiskt börjat leka lite med vim på senaste tiden, tro det eller ej Wink Dock krävdes det lite modningar för att jag skulle känna mig hemma, främst installationen av yankring.vim och en motsvarighet till hippie-expand.

Idag tittade jag närmare på ett annat trevligt paket - OmniComplete, autocompletion som baserar sig på ctags (vilket stödjer en ofantlig mängd språk). Enda kruxet är att man måste köra ctags på de mappar som man vill indexera. Mina projekt använder cmake och pkg-config och då funkar det (för mig) att köra följande fulscript för att indexera det aktuella källkodsträdet samt alla de bibliotek som inkluderas och länkas in via pkg-config. Det fungerar så länge "pkg-config --cflags" bara ger mappar och inga defines (dessa kan filtreras bort ordentliga med regexps för de som kan)

Fasiken, ett till skäl att köra vim

BilagaStorlek
genctags.sh_.txt212 byte

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iaidokas bild

Är den listig, eller är det som att ha TAGS-filen öppen i en emacsbuffer samtidigt som man kör hippe-expand?

Test.

Test.

Kristians bild

Den är smart, kompletterar strukturmedlemmar osv.

---------------------------------------

 

iaidokas bild

Häftigt!

 

Test.

Test.

Kristians bild

Dock så kör jag ändå med "hippie-expand" parallellt med OmniCppComplete, eftersom man kodar fortare än man hinner köra om ctags Smile Här är min vimrc so far

 

---------------------------------------

 

mikaeljs bild


Nu är du på rätt väg Wink~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~