Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: Gamla Knuth har alltid rätt

Satt och kodade på en småknepig algorithm i förra veckan, den skulle fungera som ett eftersteg till en kod som en på företaget skrivit. Efter ett tag kom på mig själv med att göra det väldigt lätt för mig genom att fokusera på kodens tydlighet och enkelhet istället för prestandan. Min exjobbskamrat tyckte att min kod verkade ineffektiv och ville optimera den, jag bad honom vänta med det tills vi testkört programmet. Idag blev koden klar och jag provkörde med en profiler. Testet visade att programmet lade 81 % av tiden i förstegskoden och resterande tid i min kod. Där ser man, dags att knöka in sig i den istället Smile

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

alberts bild

Är det Donald Knuth som alltid har rätt? Eller är det någon anna Knuth som också brukar har rätt?

Kristians bild

Jag det var den mannen som tanken gick till

---------------------------------------

 

alberts bild

Hans Art of Computer Programming går inte av för hackor. Jag har försökt läsa igenom den flera gånger men somnat vid ändlösa Ordo-beräkningar varje gång..

iaidokas bild

Helt rätt, kod skall skrivas i första hand för den stackare som skall underhålla den när det är klart.

 

Test.

Test.