Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: CMake + Bison/Flex

Jag behövde använda bison/flex i ett projekt men fann ingen fungerande integration med CMake. Ett av få tillgängliga scripts med dokumentation kring hur det ska användas på http://www.cmake.org/pipermail/cmake/2007-May/014077.html krånglade så jag skrev en egen variant (utan felkontroller)

 

 

BilagaStorlek
cparser.tar_.gz11.62 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

alberts bild

Snyggt. Men det verkar som du har lagt ned mer tid på versionshantering och byggmiljö än själva programmet. Det är ju lex och yacc (bison) som är det intressanta! Önskar jag kunde det bättre.

Kristians bild

Jag tog bara ett standardexempel med flex/bison. Jag har tidigare använt javacc med det LTH-utvecklade JastAdd http://jastadd.org/ som stödjer "aspektorienterad programmering" vilket är väldigt användbart vid kompilatorutveckling. Bison/flex är lite mer oldschool, men så fort lexningen/parsningen är klar och man byggt upp sin AST så kan resten av programmet skrivas i så elegant C++ som man känner för

 

---------------------------------------

 

Kristians bild

Nu så har jag fixat till så att parsern bygger upp en AST utifrån de inmatade uttrycken. Jag gillar inte riktigt hur jag gjort Number-klassen, det luktar illa av duplicerad kod och if-satser. Kan man skriva beräkningarna på ett snyggare sätt?

*EDIT*

Med lite MACRO-magic fick jag bort det mesta av den duplicerade koden. Tyvärr fungerar inte c++-templates med aritmetiska operationer som parametrar så ibland behövs dessa fula trixa

Koden ligger nu uppe på http://repo.or.cz/w/cparser.git så vem som helst kan hämta den och även modifiera den via den publika mob-branchen.

---------------------------------------

 

Kristians bild

Min egentliga plan med projektet är att skriva en C-parser som kan reducera bort funktioner som aldrig kommer exekveras baserat på kända variabler och parametrar. Det är väldigt användbart när man får en stor väldigt generellt skriven kodbas utan dokumentation att arbeta med. Finns det kanske redan något färdigt (fritt) verktyg för detta?

Kanske skulle en sådan parser kunna fylla fler syften såsom autocompletion och codebrowsing i diverse editorer (ctags är inte särskilt intelligent).

---------------------------------------

 

misiu_mps bild

"Tyvärr fungerar inte c++-templates med aritmetiska operationer som parametrar"

Jodå:

#include <iostream>

#include <functional>

 

using std::cout;

using std::endl;

using std::plus;

using std::divides;

 

template<typename T1>

struct mine{

   T1 op;

};

 

int main(){

   mine< plus<int> > a = mine< plus<int> >( );

   cout<<a.op(2,5)<<endl;

   mine< divides<int> > b = mine< divides<int> >( );

   cout<<b.op(26,3)<<endl;

}

Kristians bild

Trevligt Smile

---------------------------------------

 

alberts bild

Kristian, är du klar med skolan efter exjobbet förresten? Jag vet ett ställe i Västerås som söker folk med ungefär din profil. Det iofs långt bort, men det är ett kul ställe. Mycket Linux, inbyggda system och många Linuxnördar på en liten yta Skrattande.

Kristians bild

Tack, det låter jättekul men jag har redan fått ett liknande jobb som ska påbörjas efter exjobbet

---------------------------------------

 

alberts bild

Typiskt Smile Lycka till på det nya jobbet i alla fall.