Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: OpenOffice och versionhantering

Finns det något fungerande plugin till OpenOffice för versionhantering? Under huven är en ODT-fil bara en hoper xml-filer och eventuellt några media-filer. Om versionsdatan (.bzr eller .git) kunde bakas in i själva zip-filer så skulle det inte hela vara "osynligt" utifrån. Detta skulle också möjliggöra merging av ODF-dokument, frågan är hur man skulle hantera konflikter efter en merge - användaren vill nog inte in och pilla i XML-datan manuellt. Om man kunnat parsa koden kring konflikten skulle det förhoppningsvis kunna ersättas till en dialogfråga "Var vänlig välj vilken stilmall som du vill använda i denna textsektion?" eller "Vilken av dessa två konfliktande texter vill du använda i denna textsektion?"

http://www-verimag.imag.fr/~moy/opendocument/ löser problemet genom att extrahera dokumentet som ren text, men det är inte vad jag söker. Jag vill ha ett grafiskt vertyg som integrerar väl i Open Office med ett distribuerat versionshanteringsssystem (git, bzr eller hq) som backend

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

Kan helt klart vara en bra "feature". Kan du inte lämna det som förslag till Open Office org?

---

ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

jonasbjorks bild

Open Office har versionshantering inbyggt. Dock inte annat än att den lagrar olika versioner i samma .odt fil.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Kristians bild

Hur sparar man en version?

---------------------------------------

 

kimjohanssons bild

Arkiv->Versioner

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

Kristians bild

Det gör det lätt att brancha, men hur mergar man två dokument?

---------------------------------------

 

Kristians bild

Hm, jag provade att skapa ett git-repo i en uppackad ODT-struktur och därefter packa ihop den igen. Jag öppnade dokumentet i Open Office men när jag sparade så kastade Open Office bort .git-mappen Sad

---------------------------------------

 

dholms bild

Jag har alltid kört med (La)TeX för att undvika just detta problemet. När jag pluggade så skrev vi en plugin för att kunna versionshantera StarOffice-filer som packade upp dem och hade begränsad förståelse för formatet. På den tiden så var det inte så väldokumenterat och det var lite bökigt att underhålla. I dagens läge med ODP så borde det vara enklare att göra något liknande. Helst vill man ju inte binda sig till en specifik mjukvara för versionshantering utan snarare ha ett enkelt verktyg i klass med diff/patch som VCS:en kan köra på den här typen av filer. Men jag förstår att du var ute efter något användarvänligt grafiskt?

-- Risen from the ashes of previous iterations

Kristians bild

I den kommersiella världen är tyvärr inte Latex så jättehett (bortsett ifrån vad gäller exjobbsrapporter)

---------------------------------------