Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: Eclipse och C++

Det var historiskt sett varit ganska dåligt stöd för C++ i fria IDE:er. Ofta har saker som autocompletion och code browsing fungerat för enkla exempel men för mer avancerad C++ som STL och särskilt Boost har resultatet varierat. På senare tid verkar särskilt Eclipse ha mognat på denna punkt, även om Java-stödet är överlägset bättre så fungerar C++-stödet ganska okej. Autocompletion för egna mallklasser, STL samt enklare Boost-klasser är skapligt - även om det finns småbuggar och mindre brister. Av någon anledning kan jag inte komplettera medlemmar av en std::map medan std::string, std::list, std::vector och std::ostream fungerar perfekt. Eclipse har också enklare refactoring för C++, såsom att byta namn på klasser och metoder men det är ganska buggigt och inte särskilt välfungerande, sed hade klarat jobbet precis lika bra om inte bättre

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Eclipse CDT används som bas för Nokia/Symbians utvecklingsmiljö så man får hoppas att de kan bidra än mer till utvecklingen framöver nu när de gått ut med att de ska lansera Symbian under Eclipse Public License.

---------------------------------------

 

dholms bild

Metrowerks är involverade i utvecklingen av CDT så än finns det mycket gott hopp för den! Laughing out loud

Jag saknar fortfarande ett lite mer användbart vi(m)-mode i Eclipse bara. Sen så har jag, efter att upprepade gånger lyckats låsa in mig med den här typen av mjukvaror, utvecklat lite av en rädsla för att använda IDE:er.

-- Risen from the ashes of previous iterations

Kristians bild

Du är ganska inlåst i Vim Smile

---------------------------------------

 

dholms bild

Jag tänker mer på att man blir inlåst i deras byggsystem. Inlåst i trädstruktur för filer; när vi körde Eclipse här så fick man bara ha en undernivå med mappar tex om man körde med deras byggsystem. Nu så har jag försökt separera allt så att man själv kan välja verktyg. Jag är kanske inlåst i Vim men andra utvecklare kan själv välja verktyg och det fanns inte med Eclipsemiljön. Visst kunde man även på den tiden köra med egna Makefiler men det är ganska jobbigt att underhålla ett komplext makesystem om man inte är ett större team och har någon med en makefetisch.

-- Risen from the ashes of previous iterations