Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: Gör Vim/Emacs till en förstklassig Python-IDE

http://rope.sourceforge.net/ är ett pythonbibliotek som kan parsa python och utifrån det ge smart autocompletion, ge symbolreferenser och utföra flera typer av refactoring - med andra vad man förväntar sig av en bra IDE. Biblioteket kan integereras med i princip vilken editeringsmiljö som helst men i nuläget finns stöd för Vim och Emacs. I kombination med Flymake (http://flymake.sourceforge.net/) har vi något som verkligen inte går av för hackor.

Man skulle önska sig en liknande extern "levande parser" för C/C++ som enkelt kunde kopplas till "the editor of choice". ctags är knappast något att hurra för då den bara genererar statisk och ganska korkad data.