Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: The stupid content tracker?

Idag behövde jag lista historiken för en särskild fil. Detta är en av GIT:s långsammare operationer då GIT är innehållsbaserat och inte filbaserat. Trots det hann jag knappt släppa returknappen innan resultatet visades.

git-whatchanged "pathtothefile"

Det ger vilka commits (namn och SHA-1) som filen berörts av historiskt sätt. Med "-p" flagga visas istället för bara revisionsnamn en diff för varje commit.

Jag tvingas också göra omfattande omstruktureringar av koden samt en rad flyttningar och omdöpningar av filer. Det senare gjorde jag med vanliga shellcommandon, utan någon notis till GIT. Nyfiket oroade mig över ifall GIT verkligen är så bra som det sägs på att tracka innehåll även om filer flyttats och ändrats hejvilt. Men jodå. GIT upptäckte samtliga omdöpningar och flyttningar vid min följande commit. Det är sannerligen ett verktyg att räkna med.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kryckans bild

Jag håller med Git är fantastiskt och speciellt när man håller på och flyttar runt saker. Det är byggt för att klara det. I Subversion eller CVS kan detta bli ett helvete.

Får passa på att rekommendera http://www.github.com också som är en strålande tjänst där man kan lägga upp sina repos. Det är gratis om man kör open source. Har själv ett projekt där och följer ett antal också. Det finns mängder med roliga och nttiga funktioner.