Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: ändringar som flyger med

Om man gör modifieringar i en branch utan att sedan commita och därefter byter branch så appliceras ändringarna i den första branchen på den som checkats ut. Många tycker att detta beteende är väldigt förvirrande och farligt. Jag tycker att det är fruktansvärt praktiskt.

Jag håller på att optimera en modul i en ny branch och vill se att körningen fortfarande ger samma resultat som den ooptimerade versionen i den gamla branchen. I en fil settings.c har jag hårdkodade parametrar som jag ville prova olika värden på och se att allt fungerade i bägge brancherna. Om jag ändrat en parameter i en branch och sedan byter branch så behöver jag inte göra samma ändring i branchen som jag bytt till - ändringarna flyger med i bytet.