Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: cvs-annotate på steorider

Det klassiska cvs/svn-annotate kan visa när en viss rad senast ändrats, av vem och vid vilken tid. Vad som inte visas är varifrån raden kom URSPRUNGLIGEN, det har cvs/svn inte en susning om. Det kan däremot GIT presentera eftersom programmet är en enda stor innehållsförföljar

Prova att flytta runt lite kod mellan olika filer, commita och upprepa några gånger. Kör sedan

git-blame -C

på en viss fil och se resultatet