Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: Emacs och Python

Jag har använt Eclipse en del under exjobbet och blivit bortskämd med fin autocompletion, refactoring och smart navigering i koden (C/C++/Java). Nu ville jag ha liknande stöd för Python, inför utvecklingen av "pyvconv". Första alternativet var att tanka ner PyDev (plugin till Eclipse), men det trilskade sig (och jag orkade inte fortsätta pilla). Det blev tillbaka till Emacs och efter lite googlande hittade jag förutom flymake det finfina pluginet "rope" som ger allt jag önskade mig i pythonväg till emacs (finns även till vim)

Här är en liten video som visar flymake och rope tillsammans

http://www.linuxportalen.se/system/files/flymakerope.jpg (spara och döp om till .ogv)

 

 

BilagaStorlek
flymakerope.jpg389.09 kB