Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: Veckans GIT-tips

http://www.gnome.org/~federico/news-2008-08.html#git-rebase-interactive

visar hur du kan snygga till din revisions-log så att du kan skicka snyggare patchar. Det hela bygger på commandot "rebase" som kan omordna commits samt på "squash" som kan slå samman flera commits. Givetvis bör detta bara användas på ett träd man ännu inte publicerat, annars får man problem ifall man senare försöker merga med någon som har ett träd baserat på ens originalträd

 

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

http://devel.unionccs.net/projects/show/git-sharp

Någon försöker implementera GIT i .NET, fast projektet verkar ganska dött

---------------------------------------

 

Kristians bild

Ännu ett tufft kommando som hjälper utvecklaren att hitta commits som infört buggar: http://www.kernel.org/pub/software/scm/git/docs/git-bisect.html

Det hela handlar om att finna den senaste fungerande revisionen genom binärsökning. Det kan givetvis göras manuellt, men med git-bisect automatiseras processen. Inom linuxprojektet är detta en väldigt viktig funktion, då det kan reducera ner flera tusen commits till en handfull testningar http://kerneltrap.org/node/11753

 

---------------------------------------

 

Kristians bild

Jag följer VirtualBox OSE via git-svn och det är kul att se hur aktivit projektet är Smile

Utcheckningen (dvs källkodsträdet) tar cirka 140 MB, medan hela
.git-historiken över 11000 revisioner av trädet ligger på dryga 90 MB. Det är
med andra ord snabbare att tanka hem hela historiken med 11000
revisioner än att ta hem en ögonblicksbild av trädet Smile

 

---------------------------------------

 

Kristians bild

Jag har börjat pilla på "Baobab" eller "Diskanvändingsanalysator" som den heter på svenska. Det hela började med att jag saknade funktionen "ta bort" när man högerklickar på en mapp. Allt som finns är "öppna" och "flytta till papperskorgen", där det senare känns som en onödig omväg eftersom programmets stora användningsområde är att finna mappar och filer som man kan TA BORT för att frigöra diskutrymme.

Just nu verkar Gnome-folket väldigt fokuserade på sin nya release så man hörs ganska dåligt om man kommer med ickekritiska patchar, men jag får se om någon vaknat till om några veckor Smile

Varför postar jag då i den här tråden? Jo, jag har haft stor nytta av "git-rebase" i mitt arbete eftersom det kommandot låter mig fixa till mina fula patchar till en form som man möjligtvis vågar visa upp för världen. "git-pull --rebase" är också väldigt trevligt för att hantera egna patchar som man vill kunna applicera när huvudbranchen har ändrats sedan man själv branchade. Resultatet är en linjär historik där dina egna patchar ligger överst trots att huvudbranchen har nyare ändringar.

---------------------------------------

Jag tycker inte synd om människor som medvetet slarvar med backup

 

---------------------------------------