Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: GitTorrent

Läste precis om http://jonas.nitro.dk/gittorrent/rfc.html - det är verkligen en helt genialisk idé. Man anger bara ett SHA-1 på 40 bytes (som unikt idenitifierar ett visst källkodsträd från en viss revision tillbaka till den allra första) så trillar hela repot ner på ens maskin.

Även utan torrent-teknik så är git-protokollet effektivt som det är och när man ser att man kan få plats med 11000 revisioner av Virtualbox på dryga halva diskuttrymmet som en utcheckning tar så undrar man om inte Torvalds kan trolla på riktigt Smile