Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: Skrivbordsapplets?

Vad är meningen med skrivbordsapplets som SVG-ritade analoga klockor, rss-flöden och temperaturmätare? I min dator så använder jag så kallade fönster, dvs program som fyller ett eller flera rektangulära områden på skärmen med text och bilder och de blockerar väldigt effektivt allt som finns bakom (på skrivbordet). Med andra ord så ser jag inget av det som dessa applets visar. Jag använder istället små smidiga taskbar-applets som visar liknande information - och de är alltid synliga, inte bara på Windows Vista-demovisningar på On Off Wink

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jeffs bild

Plasma I KDE4 har olika ytor, så du enkelt med ett knapptryck kan få upp den plasmayta där du har dina applets över dina nuvarande program. Så du behöver inte ha något framme när dun inte behöver det, men vill du kolla på temperaturmojängen på ditt skrivbord, trycker du på en knapp så poppar skrivbordet upp över fönstren och försvinner lika lätt med en ytterlgiare knapptryckning.

------

Kristians bild

Jag kan vända på kuben om jag vill, men det känns lite overkill för att få reda på vad klockan är. Något som däremot inte får plats i taskbaren och som vore juste att ha på skrivbordet är en tv-guide. Finns det något sådant?

 

---------------------------------------

 

dholms bild

Jag har en liten bildram med inspirerande bilder som byts var 30:e sekund. Känner jag att jag kört fast med något så minimerar jag mitt fönster och tittar på den tills inspirationen återvänder.

-- Risen from the ashes of previous iterations