Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: TV-guider i XML-format

På senare tid har jag skrivit om två gamla projekt (pyvconv samt gtkrename) och nu tänkte jag ge mig på ett tredje - tvfs, en fuse-modul som låter användaren montera en tv-guide som ett filsystem. Källan jag använde i första versionen var långsam och ostabil, men det finns ett bättre alternativ:

http://tv.swedb.se/xmltv/channels.xml.gz - ger ett stort repo av gnu-zippade xml-filer som är lätta och snabba att ladda ner och parsa. En bra början

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

http://repo.or.cz/w/tvfs.git

---------------------------------------