Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: Dagens GIT

Skapa en tarboll av revision 4hg32h

git-archive 4hg32h | gzip > mytree.tar.gz

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Med anknytning till Red Hat - attacken

Varje källkodsrevison i GIT identifieras av en 40 bytes SHA-1 checksum som beräknas baserat på HELA historiken. Om någon bryter sig in i min dator och försöker ändra i historiken eller varför inte i den nuvarande versionen så kommer det medföra att SHA-1-summan ändras. Med andra ord kan man upptäcka sådana intrång genom att jämföra den SHA-1 man skrivit upp på en papperslapp i sitt bankfack med den som GIT redovisar för ens träd. Stämmer dem överens kan man vara säker på att koden är intakt.

Om inte så hämtar man hem koden ifrån någon användare som har samma kod (i ett distribuerat versionshanteringssystem har alla användare/servrar hela historiken av koden på sina maskiner) på sin dator och så jämför man dess SHA-1 mot ens referens. Stämmer dem så tar man den versionen istället och så kan man lugnt jobba vidare (så fort servern är patchad, för att förhindra framtida angrepp).

GIT kan fortfarande inte lösa världssvälten eller bota cancer, men utvecklarna jobbar på det .....

 

---------------------------------------