Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fixa mjuka fonter i gitk

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Veckans längsta inlägg! Bra jobbat Kristian! Smile Länken var intressant iaf. Du kunde ju ha skrivit något om vad det är dock :/

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Kristians bild

Visst borde jag det Smile Men jag har skrivit hyllmeter om git förut här på LP och folkstormningen har uteblivit. Kanske är tricket istället att skriva så lite man kan Wink

Nåväl. Gitk är ett program för att visa versionshistoriken för ett eller flera utvecklingsspår under versionshanteringsystemet git.  Git är skapat av samma person som leder linuxprojektet - Linus Torvalds. För mer information se

http://sv.wikipedia.org/wiki/Versionshantering

http://book.git-scm.com/

http://www.youtube.com/watch?v=4XpnKHJAok8

http://www.youtube.com/watch?v=8dhZ9BXQgc4

 

 

---------------------------------------

Open Source - because writing software doesn't make you a "traitor"

---------------------------------------

 

leochingkwakes bild

Git är väl för avancerat. Kanske inte är rätt ställe att ta upp sånt på. Själv har jag fastnat med Subversion eftersom dom program jag använder stödjer det bättre än Git. Uppskattar dina texter om git dock Smile

bittins bild

Jag har funderat på att prova git pga dig och en film jag såg då Torvalds snackade Smile

Kristians bild

Don't think - do Smile

---------------------------------------

Open Source - because writing software doesn't make you a "traitor"

---------------------------------------

 

jonasbjorks bild

Kristians inlägg på LP fick mig att överge Subversion för att börja använda GIT. Det hela slutade med att jag betalar 12 USD varje månad för hosting på github.com där jag numera har privat kod/dokument och publik kod/dokument.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

leochingkwakes bild

Sicken ripoff... 12 USD... Låter billigare att vara kvar i subversion... Wink

 

jonasbjorks bild

Billigare kanske. Men 1) jag slipper ha en git-server själv och hålla på och administrera den med webui och buggtracker/wiki == jag sparar tid och 2) jag vill bidra till öppen källkod på många olika sätt. Att hjälpa github ekonomiskt är ett av de sätten. Github erbjuder gratis repos för de som vill publicera öppen källkod, jag tycker de gör det bra och någon måste betala i slutändan för servrar, utveckling och bandbredd. Jag bidrar med en liten del. Tillsammans med många andra kan de gå runt och kanske till och med göra en liten vinst på det, vilket jag tycker de förtjänar.

Oj vad jag försvarar mig i det här inlägget. Måste vara för att jag blev illa berörd av att du anser mig vara lurad med ditt "ripoff"..

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

leochingkwakes bild

Notera smilien Smile

Var ett litet nyvaken försök till lite humor så här på förmiddagen.

Jag har själv tänkt gå över till git, och förövrigt så verkar det vara bättre att betala för sådana tjänster oavsett om man kör git, subversion, bazaar eller vad det nu är. Dom gratistjänster jag testat hittills har inte varit fullt så pålitliga som jag skulle vilja. Så den dag jag utnyttjar detta mer intensivt så kommer jag också betala Smile