Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Skepparn

Hej! Jag skulle va´mycket tacksam, om någon kunde hjälpa mig med ett tips som gäller problem med @-a i Evolution,efter uppgradering till Ubuntu 10.10.

   Inställningarna på tangentbordet fungerar för bokstäverna å. ä, och ö. Efter otaliga försök med varierande inställningar på både språk och tangentbord för att få fram @ bytte jag tangentbord, men det var lika illa, och inte heller kan jag göra något i filen efc/local. Kod LOCALE="sv_SE.UTF-8".

   Tangentbordet Key Tronic finns med i listan för inställning.

Ett tips hittade jag, som uppmanade mig att bocka ur eller ta bort "sv_SE.UTF-8 UTF-8" och "sv_SE.180-8859-1", men filerna är "skyddade", och autentiseringen fungerar inte.

Kan någon va´ sååå väldigt snäll och hjälpa mig......!

Med goa hälsningar från kutte

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ALT GR+2 

Är det detta du är ute efter?

*EDIT* läste nog lite väl slarvit så felaktigt svar men låter det vara kvar.

kuttes bild

Hej Nille,

och tack i alla fall! Hela kvällen höll jag på i går, men fastän jag förstår inställningarna till tangentbordet, kan jag inte få fram @.

Det fungerar i både XP och W 7, så vad gör man?

Tack och hej,

kutte

atas bild

Funkar det i resten av systemet utanför evolution. Om det gör det så prova rulla bak till en äldre version av evolution (är lite ouppdaterad anående Ubuntu, men nog brukade de ha flera versioner av varje paket?)

kuttes bild

Hej, och tack för Ditt försök att hjälpa mig med Evolutionsproblemen. Jag installerade om programmet, men fick samma problem. Därför "skrotade jag Evolution" och inst. det gamla säkra Thunderbird. Du må tro, att här finns det massor av @,@,@ samt å,ä och ö. Nu fungerar Ubuntu fint igen.

Tack, hej och ha det bra!

kutte