Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nu eller aldrig!

Det här blir en trevlig höst. Idag har man inte råd med några misstag Ubuntu.

Dörren står på glänt för en (dark horse) om ett par dagar har vi Mandriva Linux 2010.

Sedan kommer Fedora att utmana Ubuntu med sin nya version Fedora 12 (Rawhide). Det finnes ingen nåd för Ubuntu. Här tas inga fångar,ej heller ges pardon.

En ny intressant distributionen är Chakra som är en mer användarvänlig linuxdistribution som har sitt ursprung i Arch Linux. Jag har nyligen testat Chakra (http://distrowatch.com/table.php?distribution=chakra) Är den bra? Ja! Det är bara förnamnet. Jag är nästan lyrisk. Chakra är en dunder succé.

Kylling 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ein.anderssons bild

 Vad försöker du säga?

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

polters bild

 Jag körde Chakra i en vecka, och.. Meh!

valdermans bild

Var nu inte löjlig. Fedora "utmanar" inte Ubuntu annat än om titeln "buggigaste operativsystem." Båda systemen är instabila, experimentella och allmänt taffliga, men Fedora har, till skillnad från Ubuntu, självinsikt nog att presentera sig som det det är och inget annat - en testversion för saker som kanske eller kanske inte hamnar i RHEL.

Att sedan en Arch-baserad dist skulle utmana Ubuntus enorma paketförråd... Knappast.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

kyllings bild

Det var kanske inte riktigt så jag ville att de skulle uppfattas. Chakra är en intressant dist, inte att den utmanar Ubuntu eller någon annan. I övrigt har du faktiskt en poäng.

Kylling