Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linuxconsole 1.0 2009 är här.

Linuxconsole är inget stort projekt, det leds av Yann Le Doare som har skapat en helt fantastiskt tilltalande distribution. Det är gnome som är grunden i det här självständiga projektet. DisroWatch har i veckan skrivet en recension som var lovande. Ja! Det är lovande, roligt, kreativt och valfrihet är några led ord. Yann Le Doare är väldigt duktig med uppdateringar till program och patches med tanke på projektets storlek. Det uppdateras nästan dagligen med de senaste. Det är många saker som är bra med den här distributionen.  Jag har själv en möjlighet att bygga och anpassa en egen personligt anpassade dist/iso LinuxConsole Jukebox.  Annars finns Linuxconsole 1.0 2009 i följande utförande: LinuxConsole 1.0.2009 Multimedia, LinuxConsole 1.0.2009 CD, LinuxConsole 1.0.2009 DVD och min favorit LinuxConsole Jukebox. Där var några frågeställningar angående säkerheten i resenationen som ni själv kan läsa om. Men Yann Le Doare har redan rättat till det här bristerna, efter att DistroWatch haft synpunkter på rot förfarandet. Men det var de enda svarta molnet på himmelen. Distributionen har det absolut lättaste installations-förfarande jag nånsin har skådat. Så lätt och självklart, det går undan fem - tio minuter bara. Sedan är du igång med distributionen.     

http://linuxconsole.org/index.php

http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20091214

Kylling

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Ja, systemet verkar klart intressant. Jag tittade lite på LinuxConsole 1.0.2009 CD i VirtualBox. Det liknar inget annat mera känt linuxsystem. Bara det är ju lite roligt.

LINUX.EXTON.NET