Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

LinuxShark är baserad på openSUSE 11.2.

LinuxShark är baserad på openSUSE 11.2, med det prisbelönta GNOME-skrivbordet och Linux Kernel version 2.6.32.2, Den uppdateras regelbundet med de senaste säkerhetsuppdateringarna installerade och Kernel uppgraderingar. Du är alltid säker. LinuxShark har alla multimediaprogram som gör Linux kul att använda för alla! 

Ändring: Det är en översättning från LinuxSharks hemsida. 

Källa: linuxshark.info/  

LinuxShark är en så kallad ( Out-of-the-box Linux ) baserad på openSUSE 11.2. Installera och använda utan några ytterligare åtgärder. 

Kylling

 

 

 

 

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

Shark är lite av Mint's motsvarighet i Suse-världen alltså.  Laughing out loud      Intressant utveckling ur min synvinkel.  Har man även gjort något för att förenkla installationen av proprietära grafik-drivers?

Vad menar du med det "prisbelönta Gnome-skrivbordet"?  Är det Suse's egen speciella layout du syftar på?

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

leochingkwakes bild

Första raden är väl rakt översatt från Sharks hemsida...

tux-svens bild

Missade det....   Eller kan det vara så att jag inte riktigt "hajade"...    Laughing out loud

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

extons bild

"Shark är lite av Mints motsvarighet i Suse-världen" skriver du. Tror inte jag det kan vara, bl a därför att ISO-filen bara är på 414 MB. Min svenska remaster av openSUSE 11.2, som jag kallar EXTON-OpSuS KDE4 Maxi 11.2 LiveDVD är på 1420 MB. Så innehåller den också "alla tänkbara" program och codecs.

 

LINUX.EXTON.NET

extons bild

LinuxShark är byggd med Suse Studio. Tyvärr verkar det vara något fel på systemet och/eller ISO-filen 0.1.3/0.1.2. När jag försöker starta upp LinuxShark i VirtualBox klagas det på att kerneln (linux) inte kan hittas.

LINUX.EXTON.NET