Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kan det bli enklare att installera Arch? Mitt svar är nej.

To install AB ( ArchBang 2.00 RC1 OpenBox ) eller archiso-live-2010-02 Xfce

ArchBang 2.00 RC1 OpenBox

-Launch terminal and type sudo ab-install
Then Set Clock>Prepare HD(auto-prepare if you'll use everything)>Install Packages>Configure System (set root password & create a user)>Install Bootloader and DONE

archiso-live-2010-02 Xfce

En enkel larch installer.

ArchBang: http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=89627 eller archiso-live-2010-02 Xfce http://arch-live.isawsome.net/iso/archiso/20100217/

Jag är kluven i den här frågan. Det är inte meningen att Arch skall vara enkel. Jag vill att fler skall uppleva de fördelar jag upplever med Arch. Att försöka skapa några klara tankar beträffande den här frågan är stört omöjligt. Att väga fördelar och nackdelar med att Arch blir mer användarvänligt är omöjligt för närvarande.

Av: Kylling

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Arch Linux är inte "svårare" än något annat linuxsystem att använda/köra/installera. Det gäller i vart fall EXTON-AR Xfce4 2009 LiveCD. Du kan också rätt enkelt skapa ditt eget Arch-system. Hur man gör har jag beskrivit i detalj på INFO-sidan om EXTON-AR.

F ö: Arch Linux devis är ju KISS (Keep It Simple Stupid).

LINUX.EXTON.NET

jeffs bild

"Det är inte meningen att Arch skall vara enkel"

Jo, det är exakt det som är meningen.

------

kyllings bild

Ja! Då har jag fel. Då får jag be om ursäkt för mitt uttalande. Men när jag följer det officiella forumet för Arch Linux får jag en uppfattningen om att det finns skilda åsikter i frågan. I frågan förenkling eller inte förenkling av Arch Linux ordinarie installationsförfarande. Eller har jag missat något, det tror jag inte.

Av: Kylling

fredentofts bild

Det beror väl på vilken betydelse av enkel man väljer.

" 'Simple' is defined from a technical standpoint, not a usability standpoint. It is better to be technically elegant with a higher learning curve, than to be easy to use and technically [inferior]."

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

jeffs bild

Visst gör det det, men när OP pratar om Arch och enkel i samma mening, och dessutom säger sig använda Arch, så antar jag att han läst igenom The Arch Way på wikin och åtminstone greppat det fundamentala i den. Mao, borde han veta att enkelhet är något väldigt viktigt för Arch.

------

kyllings bild

Off topic! En generaliseringar och feltolkning av sammanhanget i texten Jeff. Inte bra. Fredentoft har förstått och skriver ett korrekt inlägg med tanke och förståelse för sammanhanget.

"Simplicity is the ultimate sophistication." –Leonardo Da Vinci
Simplicity is absolutely the principal objective behind Arch development. Many GNU/Linux distributions define themselves as “simple”. However, simplicity itself has many definitions.

Dumheter och inte vänligt skrivet av dig Jeff. Kan vi inte försöka hålla en vänlig ton.

Av: Kylling

Kristians bild

Dumheter och inte vänligt skrivet av dig Jeff. Kan vi inte försöka hålla en vänlig ton.

Mnja, jag tolkade inte Jeffs kommentar som särskilt ovänlig. Ditt svar var nästan värre Wink

---------------------------------------

 

valdermans bild

"Inte vänligt skrivet?" Hur skulle han formulerat sitt inlägg för att det skulle behagat herrn?

LP borde byta namn till kränkningsportalen; folk har otroligt lätt att känna sig "påhoppade" när folk antingen påtalat något som är fel eller knas, eller helt enkelt har en annan åsikt. Nu fattas bara att lättkränkta gänget ska kika in och tala om vilka onda människor jag och Jeff är, med vår agenda att förstöra Linuxportalen och trakassera alla goda, duktiga användare.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jonasbjorks bild

 Bra ide! Skall kolla om domännamnet är ledigt..

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .