Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Peppermint OS, här talar vi framtid.

Här talar vi framtid och det bästa av cloud/molnet, lucid och Mint Linux i lxde miljö. Det är så färskt att Team Peppermint http://linuxpeppermint.com/team har stängt för nerlandning. Det kommer att öppnas när alla tester är färdiga. Jag själv kör redan nu Peppermint/Privat lxde, Lucid remaster. Jag har behållit det som var bra i min privata Lucid remaster och använder alla fördelar med Peppermint OS. Det som Peppermint erbjuder användarna är i stora drag vad Canonical talar om att nästa version av Ubuntu kommer att erbjuda användarna. Med en mer omfattande integration med molnet/cloud. Peppermint har också lite finesser från Linux Mint. 

Peppermint OS är en "out of box" distribution. 

Läs mer här: ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=62&t=47783

/Kylling

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

valdermans bild

Det som Peppermint erbjuder användarna är i stora drag vad Canonical talar om att nästa version av Ubuntu kommer att erbjuda användarna.

Data mining, inlåsning och proprietära suspekta molntjänster? Sign me up!

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

kyllings bild

Vi genomför nu en mycket liten privat beta test av Peppermint OS. Vi kommer att bjuda in fler och fler deltagare till testet under de kommande 2-4 veckorna. Snart, och förhoppningsvis mycket snart, kommer Peppermint OS vara tillgängliga för alla och vi är super glada över det.

Källa: /Team Peppermint

Att installera Peppermint OS, är inte omöjligt. 

Har du redan en Lubuntu Lucid installation på din dator är det möjligt att förändra din Lubuntu Lucid till Peppermint OS. Du måste först hämta ner följande .deb fil med en nyckel till Peppermint OS förråd https://launchpad.net/~kendalltweaver/+archive/peppermint/+packages och installerar nyckeln. Du lägger till följande källa till software sources ppa:kendalltweaver/peppermint Sedan kan du markera följande paket för total avinstallation lubuntu-plymouth-theme, lubuntu-default-settings, lubuntu-artwork, lubuntu-desktop. Du markera alla nya paket för installation i det nya förrådet peppermint. Om Synaptic vill avinstallera lxde-core, markerar du lxde-core för ominstallation. Allt det här gör du med Synaptic. Det är önskvärt att användaren av beskrivningen har bra eller avancerade kunskaper om verktyget/applikationen Synaptic. Sedan startar du om datorn.

Valfritt är följande: Jag använder mig inte av pcmanfm2. Jag använder i stället av pcmanfm-nohal.

Vad Peppermint OS har lånat av Mint är främst konfigurations filer/inställningar. 

Den här metoden genomförs med hjälp av ”synaptic” Den här beskrivningen innehåller all den information som är nödvändig för ett korrekt utförande. 

Jag tar inget ansvar för eventuella fel som kan uppstå vid ett felaktigt förfarande.

Lycka till och hoppas du blir nöjd. 

/Kylling