Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Jag har nu kört Pardus i ett par dagar.

Jag har nu kört Pardus i ett par dagar. Jag har kvar Pardus på en dator. Jag gillar verkligen Pardus. Men Pardus måste arbeta mycket hårdare med sin internationella marknadsföring. Det är möjligt att Pardus är mer tillgängliga i Turkiet. Men globalt upplever jag Pardus som ganska slutet. Jag har varit i kontakt med några utvecklare när jag ägnade mig åt Pardus. I alla fall en av deras kvinnliga för detta utvecklare, ( hon har flyttat till USA ). är bildskön. Ett ansikte utåt betyder så mycket. Även om själva konceptet och produkten naturligtvis skall vara bra. Sedan är bristen och valfriheten ibland paketen/program det absolut största hindret för Pardus. Det går rykten om att Pardus skall öka sin personalstyrka. Det är bra. Men snälla Pardus avdela ett antal personer som bara bygger paket/program under ett antal månader. 

//Kylling

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johnh3s bild

Jag håller med om att de måste bli bättre internationellt. Jag tycker även att införande av nya programpaket+uppdateringsfrekvensen är rätt långsam jämfört med exempelvis PCLinuxOS eller Ubuntu.

Pardus 2009 var i det avseendet rena katastrofen när den kom ut. Nu är vi i alla fall framme vid 2009.2 och programförrådet är mycket bättre nu jämfört med 2009.

(ett stort uppdateringspaket kom även för några dagar sedan)

Nu tycker jag de har det mesta inom varje område . Så det är inte så stort problem för min del.

Dessutom går det lägga till Tyskarnas eget programförråd härifrån. Med bland annat Google Earth, Picasa m.m..:

http://en.pardus-wiki.org/HOWTO:Contents

Men jag ser ljust på Pardus framtid. Personalstyrkan ska öka från 20 personer till ca:50 enligt denna intervju:

http://blog.radiotux.de/2010/06/13/interview-with-erkan-tekman-about-par...

 

Även i engelskspråkig media uppmärksammas den:

http://www.linuxjournal.com/content/spotlight-linux-pardus-linux-20092

 

Så sammantaget tycker jag det ser bra ut. De kommer att få ordentligt med nya resurser för att konkurrera med de andra distarna. Så jag skulle tro att det händer mycket när version 2011 kommer ut i december.

johnh3s bild

Den här sidan kan vara intressant om man vill läsa mer ingående om hur Pardus är uppbyggt:

http://developer.pardus.org.tr/index.html