Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Spännande och kreativ utveckling av Epidemic.

Kan vara något för Exton att undersöka. Svenskt språk stöd går säkert att ordna till det mesta. Dock Inte för distens egna applikationer, ( engelska ).   "supporting Brazilian Portuguese, Spanish and English languages"

Epidemic GNU/Linux 3.2, a Brazilian desktop distribution based on Debian's "testing" branch, has been released.
 
Release announcement: www.epidemiclinux.org/index.php Kan översättas via Google från portugiska till svenska.
 
Nedanstående text är översatt av Google. Texten är inte redigerad av mig. Därför kan det förkomma fel i texten. 
 
eMorph 
 
Är ett nytt program designat av utvecklingsteamet av epidemin att fungera som ett andra steg i installationsprocessen. Den tillåter användare att installera eller ta bort markerade uppsättningar av program, utvidga eller förkorta systemets funktionalitet med bara några musklick.
 
eUpgrade 
 
Är en ny applikation som utvecklas av Team Epidemi som ett alternativ till en systemuppgradering. Det gör livet enklare för nya användare som inte har att ta till textläge och köra flera kommandon för att få systemet uppdaterat. Förutom eUpgrade kommer att användas för övergången från en version av epidemin till en annan utan att behöva ladda ner och installera en ny ISO genom att göra en epidemi rullande release distribution.
 
ePendrive 
 
Är ett program utvecklat av Team epidemi som gör att användaren kan välja om du vill att ändringarna som gjorts under varje session av epidemin, som löper från ett livePendrive, även Salavas. Med denna funktion kan du prersonalizar, mycket lätt livePendrive en epidemi, ändra ämnen eller ens installera eller ta bort progrmas. Epidemin i 3,2, förutom de redan kända alternativen Spara eller Förkasta, lades till styrmodulen ePendrive systemsettings i Ask alternativet. Aktivera det här alternativet börjar epidemin att fråga vid varje omstart eller stänga av systemet om användaren vill spara ändringarna som gjorts under dess användning.
 
Förbättrad Einstaller installationsprogrammet. 
 
Är ett snabbt och enkelt att använda, som utvecklats av Team epidemin i C + +, med hjälp av Qt-biblioteket och KDE API själv. Den var avsedd tänka i den nya Linux-användare. Allt som behövs för att installera epidemin Einstaller är att välja en partition för systemet partitionen bör öronmärka, skriva administratör lösenord och användarnamn standard och klicka på Installera. 3,2 epidemi i flera förbättringar har gjorts i Einstaller som också vann en ny layout för sidorna av information som kom att skriven i xhtml.
 
 
eAsyChannel
 
 Är installationspaketet speciella (komplexa, begränsad källor) av epidemin. Designad för att grafiskt välstrukturerad och flexibel samtidigt var det utvecklades i C + +, i form av en modul systemsettings, Unified Control Center KDE och Epidemic. Han använder begreppen Script Runner, så att nya uppgifter läggs till gränssnittet genom en enkel bash-script. I 3,2 Epidemin eAsyChannel fått nya arbetsuppgifter som utvecklats av James Esteves Vieira, plus en ny layout för sidorna av information som kom att skriven i xhtml.
 
eCommunity 
 
Är ett program utvecklat av Team Epidemi med det enda syftet att ge rättvisa åt dem som på något sätt, bidrar till projektet, och stärkte både lokal anknytning. Epidemi i 3.2, eCommunity, utöver sina nya gränssnittet, tjänade ett rankningssystem som baseras på bidrag från medlemmar.
 
7 - Förbättrat stöd för grafikkort från Nvidia och ATI
 
Med förbättring av system för upptäckt och automatisk konfiguration av proprietära drivrutiner från Nvidia och ATI, vissa grafikkort som inte identifierades korrekt i tidigare versioner av epidemin, började ställas in automatiskt vid start LiveDVD utan behov av någon från användaren. Dessutom var det åter ingå i 3,2 epidemin arvet förare, 173.14.xx, Nvidia, som stöder plattorna serien GeForce FX 5 fortfarande används i Brasilien.
 
8 - LXDE skrivbordsmiljö som tillval 
 
Skrivbordsmiljön KDE är fortfarande den standard epidemin, men epidemin 3,2, var också med som ett alternativ LXDE skrivbordsmiljö ljusare och som ett medel för att underlätta underhåll av systemet i händelse av ett avbrott i KDE.
 
 
9 - Spanska Support
 
Tack vare arbetet med Miguel Angel Posada Machado, epidemi, som redan hade översatt till engelska av R. Otto Heredia de Sa, var också översatt till spanska, erbjuder nu inbyggt stöd för tre språk (engelska, portugisiska och spanska), som kan väljas på startskärmen LiveDVD.
 
 
10 - Nya integrerade tema för GRUB, Plymouth, KDM och ksplash
 
Syftar till att skapa en titt mer i samklang med epidemin, har utvecklat en ny integrerad tema för GRUB, Plymouth, KDM och ksplash.
 
***/Pink Panther/Kylling
 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Tack för att du tänkte på mig. Jag är alltid på jakt efter nya intressanta system att testa (och senare ev. remastra).

Jag körde nyss Epidemic i VirtualBox. Systemet fungerar bra på alla sätt. KDE 4.5.5 och kernel 2.6.34 används. Systemet påminner om LMDE, vilket iofs är naturligt då också det är baserat på Debian testing (och använder kernel 2.6.34).

Eftersom jag redan gjort en remaster baserad på Debian Sid testing/unstable (ExTiX 8 KDE/LXDE) så avstår jag nog från att remastra Epidemic. Annars är det rätt lätt att få till det mesta på svenska om man vill.

Tillägg 110415
Apropå Debian-remasters så glömde jag att nämna att jag också gjort en svensk remaster av LMDE, som jag kallar DebEX-LMDE och en av Sidux, som jag kallar Sidux-Exton 2010. Även Sidux använder kernel 2.6.34. Likheterna med Epidemic är slående. (Inget fel i det. Varför "uppfinna hjulet två gånger" menar jag).

F ö: Den text du återger i ditt blogginlägg ovan (översättningen genom Googles översättningstjänst) är obegriplig. Jag förslår att du länkar till originaltexten istället.

LINUX.EXTON.NET

kyllings bild

Du får kontakta Google översättningstjänst och förklara att du inte är nöjd med deras tjänst. Det är inget som rubbar eller berör mig. Översättningen är inte bra. Men inte är den obegriplig som du lite tillspetsat skriver. Men du får tycka så. Jag månar om allas välmående. Annars var ditt svar inte förvånade. Inget du skriver är okänt eller fel. Men nu var det inte likheterna som var spännande. Det är Epidemic:s egna applikationer som jag anser är den stora nyheten.

***/Pink Panther/Kylling

extons bild

Jag är tvärtom mycket nöjd med Googles översättningstjänst. Det är bara det att man väldigt sällan kan använda översatt text "rätt av". D v s lite arbete får man utföra själv. Någon annat kan man knappast heller förvänta sig.

LINUX.EXTON.NET

fredentofts bild

 Enda sättet att göra den texten begriplig är att ord-för-ord översätta till engelska först, för den är så sanslöst full av fel.

Eftersom det är så stora grammatiska skillnader mellan originalspråket och svenska är det inte konstigt att en maskinöversättning blir så tokig.

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-