Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Distribution Release: Bodhi Linux 1.2.0

 "lightweight Enlightenment window manager" skapar intresse ibland Linux användarna internationellt.

Jag tänker lägga fram en blänkare om Bodhi Linux. Har inte själv testat Bodhi Linux. Men för närvarande går den fram som rena rama slåttermaskinen på distrowatch.com. Vad berör intresset för Bodhi Linux ibland Linux användare. Det skall noteras att Bodhi Linux bara har engelskt språkstöd, (Flerspråkig en). Bodhi Linux använder sig "lightweight Enlightenment window manager" som tydligen skapar ett intresse ibland Linux användare. 
 
"Bodhi Linux is an Ubuntu-based distribution for the desktop featuring the elegant and lightweight Enlightenment window manager".
 
http://distrowatch.com/?newsid=06876
 
http://www.bodhilinux.com/
 
 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Eftersom Bodhi bara har engelskt språkstöd skulle jag ju kunna göra en svensk remaster av systemet. Å andra sidan har jag redan gjort ExLight, som innehåller Enlightenment 17. ExLight baserar sig visserligen på Ubuntu 10.10, men systemet kan ju lätt uppdateras (av den som har det på hårddisk). I samband därmed kan också svenskt språkstöd läggas till.

LINUX.EXTON.NET

benzins bild

Jag provade Bodhi nu i en virtuell maskin, fasiken va snabb den är trots allt "bling". Det är som natt och dag jämfört med standard Ubuntu med Unity.

Funderar på om man skulle lägga in den skarpt på någon burk.