Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu 11.10 utan Unity, (GNOME Shell Remix).

Läs mer här, news.softpedia: http://news.softpedia.com/news/Introducing-Ubuntu-11-10-Without-Unity-228425.shtml

Vad är skiljer GNOME Shell Remix från vanliga Ubuntu 11.10.
 

"Unity is not included and neither are the overlay scrollbar, global menu or other Ubuntu-specific things. Only some Ubuntu-specific apps, such as the Software Center and Ubuntu One are installed. Synaptic is not pre-installed as most users won't need it. GDM is used as display manager".