Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Senaste Ubuntu-versionen av Linuxkärnan v3.1 är v3.1.5-precise.

Källa: kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.1.5-precise/

Changes: kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.1.5-precise/CHANGES

Det har tillkommit ytterligare ett alternativ en "generic-pae". Den finns nu ibland de vanliga alternativen som kernel.ubuntu erbjuder besökarna.

What is PAE?: help.ubuntu.com/community/EnablingPAE

"To check if your processor supports PAE, try"

grep --color=always -i pae /proc/cpuinfo

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fredentofts bild

 varför lägga energi på att trycka [SHIFT] när du ändå anger -i (skiftlägesokänslighet) till grep?

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

kyllings bild

Den frågan får du ställa till författaren till "help.ubuntu, https://help.ubuntu.com/community/EnablingPAE". Inte är det jag som är skyldig. Jag har bara kopierat och klistrat in utan någon närmare studie. Jag har litat på Ubuntu:s medarbetares kompetens i ämnet.

fredentofts bild

Det är du som har postat här, alltså frågar jag dig. Det är väl inte helt konstigt att anta (eller iaf hoppas) att den som ger instruktioner vet vad de betyder? Nu är ju detta iofs ett harmlöst exempel men att bara klipp-och-klistra andra kommandon man inte har full koll på själv kan ju orsaka en hel del oönskat. Det är t.ex. viss skillnad på "rm -rf / tmp/*" och "rm -rf /tmp/*".

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

kyllings bild

Men kom till saken vad dillar du om. Nu byter plötsligt ämne och skriver "rm -rf" kommando. Skriv i stället vad du har invändningar emot berörda kommando och kontakta Ubuntu.help om du anser de felaktigt. Att ägna sig åt personlig kritik/provokation som är omotiverad kan skötas via PM. Håll dig till fakta och rikta kritiken till rätt instans Ubuntu.help om du anser kommandot felaktigt eller oriktigt . Skriv istället hur du anser kommandot skall vara och förklara varför. Mer har jag inte att skriva i frågan oavsett vilken respons som mitt inlägg leder till från din eller någon annans tangentbord.

fredentofts bild

Jag har ingen anledning att vända mig till någon annan än dig, då det är du som postat det här. Kommandot är i detta fallet inte felaktigt, bara onödigt krångligt (om man nu tycker att hålla inne shift är krångligt).

Min kritik mot dig är att du postar tips som innehåller kommandon som du inte själv vet vad de gör. I sådana fall är det mycket bättre att länka till originalet så att man läser det hela i sin kontext. Som jag sa innan är det i detta specifika fallet inget farligt som händer, men med andra kommandon kan det ju mycket väl vara så. Jag hoppas att du inser att det är viss skillnad i att säga "tiita där borta, där finns det nån som säger sig veta hur man ska göra" och "så här kan du göra".

Hur många här skulle ha nytta av eller se eventuell kritik/respons som jag skulle ge på ubuntu.help? Än en gång, det är här du skrivit kommandot, alltså är det häår jag kommenterar det, Hade du bara länkat till sidan på ubuntu.help hade det varit där eb kommentar hade hört hemma.

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

grep --color=always -i PAE /proc/cpuinfo

Kunde skrivits så här istället

grep --color=always -i pae /proc/cpuinfo

Då det är onödigt att skriva stora bokstäver om du använder flaggan -i tillsammans med grep.

Detta då -i, --ignore-case          skilj ej på gemener och versaler.

Gör inte en så stor grej av det men detjag tror fredentoft menar är att man inte ska klistra in kommandon om man inte förstår vad det utför.

Det blev en stor sak av ingenting i detta fallet.

kyllings bild

Tack för informationen Nille. Jag noterade också det här med "PAE" men valde att inte lägga någon större vikt vid min tanke. Jag är en av dom där naiva som litar på vad som skrivs på de officiella sidorna oavsett om det är Microsoft, Ubuntu eller någon av de andra etablerade operativsystemen. Om det någon gång blir fel på det officiella sidorna. Så förväntar jag mig att det åtgärdas ganska omgående.  Men i det här fallet är det som du skriver "gör inte en så stor grej av det" kan tänka mig att det noterats/påpekats tidigare till "ubuntu.help" men inte ansetts vara en så stor grej.

fredentofts bild

 Jag förstår att du litar på dem, och det gör jag själv också i stor utsträckning. Att eventuella felaktigheter rättas till av dem är ju bara ytterligare en anledning att göra som jag sa och bara länka informationen om man inte själv förstår/kan stå för den. För hur ska annars de som läser den klistrade texten veta om källan uppdaterats?

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-