Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hur du installera "Cinnamon" på Fedora eller openSUSE.

Många i världen skriver nu att de tror att Linux Mint kommer att koppla ett ännu fastare grep om linuxanvändarna i världen. Vi får se hur väl framtids-siarna kommer överens med verkligheten när nästa version av Linux Mint släpps. Men att "Cinnamon" redan är uppskattat är ett faktum.

Källa: http://www.webupd8.org/2012/01/install-cinnamon-on-fedora-or-opensuse.html

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jontes bild

Jag lägger in text enligt tidigare blogg från mig:

Tyvärr är artikeln på engelska och subjektiv som författaren själv nämner. Jag tycker dock det var intressant att få läsa att någon annan hade samma funderingar som en själv.

Länk till artikeln här.

Sedan har vi ju "This approach has earned Mint chief Clement Lefebvre praise aplenty and there have been numerous claims that Mint is now overtaking Ubuntu in user numbers. But this is impossible to verify.

 

Slutsumman är väl som skrivet:

""Mint is helping people to delay change as long as possible. openSUSE seems to have the better of the two approaches - accepting change and making it smoother than the raw interface."".

 

Jaja, ingen härhemma kör gnome 3.x(testat) eller xfde(testat) utan snarare lxde(köres på klenare burkar) på opensuse om det inte är KDE som standard hanterare för oss. Testade senaste Ubuntu.. Och jag förstår lite mera varför "Cinnamon"..

Tur jag vet bäst Wink

 

 

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

FoHs bild

H Online har skrivit en "Healthcheck" för Mint: www.h-online.com/open/features/HealthCheck-Linux-Mint-1405495.html

Jag håller med artikelförfattarens slutsats i artikeln, att Mint från början tilltalade en nisch pga codecs* men att den senaste utvecklingen kan vara det som faktiskt ger det ett "existensberättigande". Jag tycker det verkar lite opraktiskt att forka både Gnome 2 och Gnome 3, och i längden tror jag någon av Mints alla projekt kommer få stryka på foten (om de inte växer och kan anställa nytt folk förstås). MATE kommer säkert försvinna.

Hur som helst, ett Mint med Gnome 3 och MGSE hade i längden varit ungefär lika intressant som Mint tidigare, men i och med Cinnamon så tror jag de faktiskt kan skapa något som kan vara intressant.

* Tycker att de som funderar över det här med varför Ubuntu inte skickar med codecs bör läsa under rubriken "Justice is blind"