Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Varför jag inte rekommenderar linux till spelare

Folk frågar mig om de borde skaffa linux, jag svarar alltid med följande fråga:
Brukar du spela spel.

Om svaret är jag så säger jag alltid att "då är linux inget för dig".

Jag vet, det går att få igång de flesta spel. Men ofta kräver det en hel del pill.

Idag tänkte jag och mina bröder spela lite Warcraft 3 i lan. Tre datorer varav två kör Ubuntu. Efter lite pill så hoppar spelen igång i wine och sen efter det så tänkte jag att det bara var att börja. Mennej då. Även om vi såg varandras spel i LAN så gick det inte att ansluta. Inte från eller till någon dator.

Så efter timmesvis av googlande så gav de upp, de orkade inte vänta längre.

Linux + spel genom wine = tumme ner.

Jag håller mig till openttd och nexuiz

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johnh3s bild

Jag tror man ska spela med de spel som redan finns finns i programförråden om man vill använda Linux. Som Alien Arena exempelvis som finns till de flesta distar:

http://icculus.org/alienarena/rpa/aquire.html

 

Till Pardus 2009 finns ungefär 160 spel att välja på i förrådet. Ubuntu har väl ännu mer att välja på. Då slipper man gå via Wine också. Vill man däremot spela Windows spel bör man hålla sig till Windows.

ein.anderssons bild

När det gäller War3, så har jag många gånger haft precis samma problem i windows. Datorerna har sett varandra i nätverket. Men klarar inte av att upprätta ett spel.

--
(Alla stavfel nu ser mig skriva är antagligen oavsiktliga eller avsiktliga, oavsätt så är dom där)

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig