Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Vad ersatte egentligen mitt Kubuntu?

jag hade bestämt mig - kubuntu skulle ut. jag hade flera små problem som att det krashade, tog lång tid på sig att vakna från suspend och saker som jag lärt mig tycka om i 9.04 och linux mint fungerade inte. så ut ut ut skulle det

Efter tips här på linuxportalen så tänkte jag att jag återigen skulle ge opensuse en chans. Efter att ha kollat runt lite så kändes det helt rätt och jag satte ison på nedladdning. När jag fått ner den så ddade jag den till mitt usbminne och rebootade. Förra gången jag ville prova opensuse så hittade den inte något av mina tre nätverkskort av sig själv och jag orkade itne hålla på, dessutom var det något annat problem som gjorde att jag itne kom längre än installen. Tillbaka till den här gången, datorn hittar usbminnet fint men sen möts jag av texten "Cannot find livecd configuration" och så rebootar den. Provade både gnome och kde och 23bit och 64 bitars. SUCK! Inget opensuse den här gången alltså.

Archlinux har jag provat förut. en god vän skryter ofta om att det är grymt för att det hela tiden har alla de nyaste paketen. Och det tycker jag om, jag vill gärna ha nya paket. Det är ju en lite pilligare install men med erfarenhet av gentoo så verkar det mesta ändå enkelt och efter inte så lång tid så har jag ett gnome som jag vill börja modifiera. Men då visar det sig att många paket som jag tar för givet i ubuntu inte finns annat än i archlinux AUR förråd - AUR är användarnas eget förråd med paket som vem som helst kan lägga upp, och då dessutom måste man ofta kompilera paketen. Men den här gången så fungerade det inte, inte ens AUR kunde ta upp kampen åt mig. Varken SLAB menyn som jag älskar eller gnome-shell som jag kommer vilja prova fanns som paket. Och de gick itne att kompilera.

Så eftersom jag idag kommer behöva datorn och behöva vara kreativ så installerade jag Ubuntu igen. Det var längesedan jag satt i Gnome nu och jag kände att jag var redo. Första intrycket av 9.10 var helt enkelt att det blivit RIKTIGT snyggt. Både splashscreenen, inloggningen och gnome.splashen var heta. Och efter inte alls särskilt mycket petande så fick jag det skrivbord som jag nog letat efter de senaste dagarna.

Bra features som jag tycker om är t.ex
Att compiz fungerar bra - i arch laggade det så datorn inte fungerade
Att när jag sätter i min mobil med sladd så säger ubuntu "vill du ansluta till tele2"?
Att det tar ungefär tre sekunder att para ihop mobilen med datorn med bluetooth
Och att slab finns. Hurrra för 9.10, den snyggaste och snabbaste linuxdisten någonsin!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Ett enkelt sätt att hetta upp det lite ytterligare är att lägga in en bakgrundsbild på panelen, gärna en med lite genomskinlighet på sina ställen Smile

Den här var inte alls särskilt snygg, men bara som exempel på hur det kan se ut istället för en enfärgad: http://www.gnome-look.org/content/show.php/Gnome+Panel+-+Midnight?content=111232

larsemils bild

Ja det kan bli riktigt snyggt. Dock så tycker jag att grå är snyggt då det integrerar bra med program som är öppna, inte helt snyggt att ha genomskinlig panel om fönstren är helt solida. Men jag ska ta en funderare! tack!