Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Haxxa firefox för liten skärm

 

 

 

Efter en del haxxande för att anpassa firefox till liten skärm fick jag det att se ut så här.

Det jag gjorde var att:

1. Installera tilläggen tiny menu för att flytta hela menyraden in i den där menuknappen längst upp till vänster. Sen installerade jag fission som ger mig en safariliknande loader i adressfältet, efter det kunde jag ta bort statusfältet.

 

2. userChrome.css

Om man inte har en sen tidigare så får man man skapa en userChrome.css, den ska ligga i chrome som ligger i din profilmapp. I den skrev jag in flöljande:

toolbar {
    max-height:30px !important;
}

.tabbrowser-tabs {
     max-height: 20px !important;
     padding:0;
     margin: 0;
}
 

Happy surfing!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iaidokas bild

Profilmapp?  Var ligger den?

Test.

FoHs bild

Den ligger i ~/.mozilla/firefox (det kan finnas flera)

laves bild

Hela den övre raden (som tillhör ditt gnome) kan du lägga på vänsterkanten. Det är lite jobb att få till det som man vill ha men det har man igen sedan. Det är också för mig en gåta varför alla default-desktopar har sina toolbars uppe och/eller nere iställetför på kanterna, särskilt med tanke på netbookar med widescreenformat.

larsemils bild

åh nä du. det klarar jag inte av. jag är så nöjd med min panel längst upp så. Smile

laves bild

Kom igen nu, du vågar, du kan, du vill innerst inne. Bara för det är default så behöver det inte vara rätt.Smile

danjeels bild

Snyggt, men hur ändrar jag padding och margin på bokmärkesfältet?

mindlights bild

"Fin avatar va? Android ruleez ;)"

 

Undbar idé! Första gången jag fått användning för Barcode readern i min Nokia E71... :)

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

jonasbjorks bild

Jag har också en e71 och nu förstår jag vad den där är till för. Tufft!

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

poka64s bild

utmärkt tips, hade redan tagit bort onödiga toolbars men fission och tiny menu var perfekta add ons för min installation

Mitt firefox:

laves bild

Men du har ju också en massa outnyttjat utrymme på sidorna och fortfarande kvar den (onödigt placerade) toolbaren i underkant.

poka64s bild

tycker att toolbaren passar bäst i nedre kant, ren vanefråga såklart Smile

leochingkwakes bild

Det blir ju så ihoptryckt om man har toolbaren på nån av sidorna.