Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Strömknapp/Strömaggregat trasigt?

 För lite över en månad sen så började min Adventlaptop att krångla. När jag skulle starta upp den så ville den inte starta först. När strömsladden var isatt så startade den inte alls, men efter kanske 50(?) tryckningar utan strömsladd så startade den till slut.

Bortsett från det så verkar laptopen fungera. Den stod på utan problem i flera veckor med ett par omstarter men inga nerstängningar.

Stadsnätet monterades in i lägenheten och strömmen behövdes brytas vilket gjorde att jag stängde av datorn då jag inte var hemma när dom bröt strömmen. Laptopen har max 1½ timmes batteritid så jag hade inget annat val.

Numera så startar inte laptopen upp överhuvudtaget. Inte ens när strömsladden är ur och jag trycker som en galning Tongue

När jag pluggar in strömsladden så lyser den lampa som indikerar att den är inkopplad. Samt så lyser den lampa som talar om att batteriet är inkopplat och laddat. Trycker jag på strömknappen då så slocknar dessa två lampor.

Min okvalificerade gissning är att det är strömknappen som är knas. Nån som har några gissningar?

Jag kan inte öppna upp den idagsläget. En del skruvar sitter nere i djupa smala hål på undersidan så jag får vänta till löning och se om jag kan köpa mejslar för sådana situationer...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Maarkuss bild

Har du testat att ta bort batteriet och starta laptopen med endast strömkabeln i?

leochingkwakes bild

 Jo, jag har testat den varianten också Smile